Artiklar

söndag 29 januari 2012

Allas lika värde är nyckeln till valet 2014!


I sitt första budskap som partiledare lyfter Stefan Löfven vikten av alla människors lika värde och möjlighet att utveckla sin frihet. Detta kan vara nyckeln till valet 2014 eftersom det bidrar till människors framtidstro och tillit. 

Men det kräver att Stefan Löfven och S konkretiserar principen om allas lika rättigheter och möjligheter på ett sätt som förnyar arbetslinjen.

Socialdemokraterna förlorade det historiska valet 2006 när många ”invandrare” flyttade sina röster i synnerhet till moderaterna och Reinfeldt. Samtidigt, medan de etablerade partierna käbblade 2010 om vem som var mest emot Sverigedemokraterna, hade de alla svårt med att tydliggöra vad de stod för. Det var lätt att vara emot rasisterna, samtidigt som det var känsligt att klarlägga hur lika rättigheter ska främjas och hur diskriminering ska kosta.

Det parti som kan tydliggöra att alla i Sverige har rätt till likabehandling och en likvärdig chans, Sverigefödd eller utrikesfödd, man eller kvinna, homosexuell eller heterosexuell, funktionsnedsatta eller inte och så vidare, kommer troligen att avgöra valet 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar